Veroorzaak je als huurder of als woningzoekende ernstige overlast of schade? Dan mag je drie jaar geen huurder of medehuurder zijn bij de woningcorporaties die bij Thuispoort horen. Dat betekent ook dat je drie jaar niet kunt reageren op vrijkomende woningen van Area, BrabantWonen, Charlotte van Beuningen, JOOST, Mooiland, Woonmeij, Woonveste en Zayaz. We kiezen voor deze maatregel bij de volgende situaties:
- Als je ernstige overlast veroorzaakt, zoals stank- of geluidsoverlast
- Als je je agressief gedraagt
- Als je een woning niet gebruikt om in te wonen, maar voor andere zaken ('oneigenlijk gebruik)
- Bij een grote betalingsachterstand
- Bij fraude
Waarom is deze maatregel nodig?
- om schade voor woningcorporaties te voorkomen
- om de buurt veilig en leefbaar te houden
- om het woonplezier van omwonenden te beschermen
- om medewerkers van woningcorporaties en Thuispoort veilig hun werk te laten doen
Je behoudt je inschrijftijd
Als we kiezen voor deze maatregel, kun je drie jaar niet reageren op een woning. In die tijd kun je jezelf wel inschrijven of ingeschreven blijven bij Thuispoort. Je bouwt dan ook inschrijftijd op.
We beschermen je privacy
Ook als je tijdelijk geen huurder of medehuurder mag zijn, beschermen we je privacy. De woningcorporaties wisselen geen persoonsgegevens en inhoudelijke informatie uit over waarom deze maatregel voor jou geldt. Als de maatregel eindigt, kun je weer reageren op woningen op thuispoort.nl. We verwijderen dan alle informatie over de maatregel en het ongewenst huurdersgedrag uit het systeem van Thuispoort. Je hebt dan weer dezelfde kansen en mogelijkheden als andere woningzoekenden.
Je mag bezwaar maken
Vind jij dat de maatregel onterecht is? En vind je niet dat je ongewenst huurdersgedrag hebt vertoond? Dan heb je het recht om bezwaar te maken. Dat doe je door een klacht in te dienen bij de woningcorporatie die de maatregel heeft opgelegd. Is jouw klacht behandeld en ben je nog steeds ontevreden? Dan kun je met je klacht terecht bij de Regionale Klachtencommissie Woningcorporaties, via
Een nieuwe kans
Alleen bij grote uitzondering is het mogelijk om, na één jaar, tijdens de maatregel een nieuwe kans aan te vragen. Een nieuwe kans krijg je alleen als je voldoet aan bepaalde eisen. En als je kunt aantonen dat je een nieuwe kans verdient. Vraag een nieuwe kans aan via het formulier hieronder.