Vraag & antwoord

 • Welke corporaties werken met elkaar samen op deze website?

  Acht woningcorporaties – Area, BrabantWonen, Charlotte van Beuningen, JOOST, Mooiland, Woonmeij, Woonveste en Zayaz – starten samen deze nieuwe website, waarop je vanaf april 2024 alle vrijkomende huurwoningen in de regio Noordoost-Brabant en Gennep vindt.

  Verder heeft ook Woonzorg Nederland straks de mogelijkheid om op deze website te adverteren. 

 • Waarom werken de woningcorporaties in Noordoost-Brabant met elkaar samen op één website? Wat zijn de voordelen van deze samenwerking voor mij?

  We willen het zoeken naar een passende sociale huurwoning makkelijker en klantvriendelijker maken.
  Je vindt straks alle vrijkomende sociale huurwoningen op één plek. Zo hoef je je in deze regio niet meer op verschillende websites in te schrijven, heb je een ruimere keuze uit woningen die passen bij jouw woonwensen. In jouw zoekprofiel kun je straks eenvoudig aangeven in welke woonplaats je het liefst woont en wat voor soort woning je zoekt.

 • Wat is het werkgebied van Thuispoort? 

  Ons gezamenlijke werkgebied loopt van Heusden tot Gennep.

 • Moet ik als woningzoekende nu al iets doen?

  Sta je ingeschreven als woningzoekende bij WoonService Regionaal, Ons Huiz, Mooiland of Charlotte van Beuningen? Dan hoef je op dit moment niets te doen. Denk er wel aan dat je je inschrijving op tijd verlengt. En zorg ervoor dat je gegevens kloppen, zoals je e-mailadres. Dan kunnen we je bereiken wanneer het nodig is. Op een later tijdstip informeren we je over de nieuwe werkwijze en hoe je je inschrijving bij Thuispoort kunt activeren. 

 • Wanneer kan ik op deze website zoeken naar huurwoningen?

  We zijn nu druk bezig met de ontwikkeling van de website. Als die klaar is, gaan we hem uitgebreid testen, samen met een groep woningzoekenden. In april 2024 gaat de website live; dan kun je hier zoeken naar vrijkomende huurwoningen.  

 • Wat verandert er voor mij als woningzoekende?

  Zoeken naar een passende woning wordt makkelijker. Je hoeft jezelf niet meer op verschillende websites in te schrijven, er is een ruimer aanbod en er zijn dus meer mogelijkheden om een passende woning te vinden. Je kunt straks buiten je eigen regio reageren op woningen, ook bij woningcorporaties waar je nu niet staat ingeschreven.   

 • Wat gebeurt er straks met mijn inschrijftijd?

  Je inschrijftijd neem je mee.  
  Sta je bij meer deelnemende woningcorporaties ingeschreven? Dan geldt de langste inschrijftijd.  

 • Heb ik straks meer of minder kans op een woning?

  Als je bereid bent om in meerdere gemeentes naar een woning te zoeken, dan wordt de kans groter dat je door deze samenwerking een passende woning vindt.

 • Reageren er straks meer woningzoekenden vanuit andere woonplaatsen?

  We zien bij andere regionale systemen in Nederland in het begin een toename van mensen die zoeken buiten hun oude zoekgebied. Dat wordt later minder.  

   

   

 • Biedt de samenwerking nog andere voordelen?

  Zoeken naar een woning wordt ook eenvoudiger als we als woningcorporaties zoveel mogelijk op dezelfde manier werken. Daarom maken we afspraken over eenduidig en helder beleid. Bijvoorbeeld op het gebied van voorrangsregelingen. En dat zorgt weer voor een betere doorstroming. Verder kijken we hoe we op andere vlakken van elkaar kunnen leren. We delen onze kennis en ervaring om samen nog meer voor elkaar te krijgen. 

 • Achter de schermen is dit vast een hele operatie?

  Het is een verandering waarbij alle afdelingen van alle corporaties betrokken zijn. Het kost veel tijd om alle spelregels af te stemmen met elkaar. Iedereen heeft nu nog eigen regels, over bijvoorbeeld hoelang een advertentie op de website blijft staan of hoe vaak mensen mogen reageren. Die regels moeten nu in de hele regio hetzelfde zijn. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: een goede website met duidelijke spelregels, waarmee we zo veel mogelijk mensen helpen aan een fijne sociale huurwoning in de regio Noordoost-Brabant. 

Staat je vraag hier niet bij of heb je aan het antwoord niet genoeg? Stuur een mail met je vraag naar info@thuispoort.nl. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord!